Sisusta kalkkimaalilla

Tässä blogissa on ihana esimerkki miten voit sistustaa kalkkimaaleilla ja antaa vanhoille huonekaluille uuden elämän.Vanhan puutalon pirttipöytä sai uuden elämän Vintage Paint kalkkimaaleilla. Talon keittiö remontoitiin uuteen uskoon ja samalla oli aika päivittää vanhan pöydän ilmettä. Muodonmuutos tapahtui helposti muutamalla eri sävyllä, lakalla ja vahalla.

vanha pirttipöytäsarja
Työn alla oli yksi pöytä, kaksi pitkää penkkiä ja yksi lyhyt penkki.

Aluksi kaikki pinnat hiottiin pehmeällä hiontasienellä puhtaiksi ja pyyhittiin pölyt kostealla liinalla. Tarkempaa hiontaa ei haluttu, pinnat saivat jäädä kolhuisiksi.

puupenkin hiominen
Myymälästä saa myös hiontasieniä.

Kun pinnat olivat kuivat, maalattiin pöydän ja penkkien päälliset Moss Green sävyllä ja jalat Natural White sävyllä. Maali kuivuu todella nopeasti, joten saman päivän aikana on helppo maalata kaksi kerrosta, mikäli haluaa. Jos maalia hieman roiskuu, on se helppo pyyhkiä vedellä pois.

kalkkimaaleilla maalaus tulos
Maalauksen jälkeen tulos näytti tältä.

Jätimme lakan ja vahan levityksen seuraavalle päivälle. Pöydän ja penkkien kannet käsiteltiin Ultra Matt Varnish lakalla. Koska nämä pinnat saattavat sotkeutua ja vaativat kestävyyttä halusimme vahvistaa pintaa lakalla. Tulos on ihanan sileä matta pinta. Jalat käsittelimme Antique Clear Waxilla, jotta maalipinta saisi pienen suojan. Tämän pöytäpirttisarjan oletetaan kestävän vielä sueraavatkin 50 vuotta.

Viimeistelyn jälkeen annoimme päällysteiden kuivua. Seuraavana päivänä kalusteet olivat valmiita siirrettäväksi uuteen keittiöön.

kalkkimaaleilla maalattu vanha pirttipöytä
Lopputulos